სამეფო შარლოტას მარტივი რეცეპტი

ჩვეულებრივ, შარლოტას ძალიან მარტივ ნამცხვარად თვლიან. მაგრამ დღეს ჩვენ გამოვცხობთ არა უბრალო, არამედ სამეფო შარლოტას. ქვემოთ მოცემულია ორი რეცეპტი, რომელთა საფუძველზეც შეგიძლიათ დესერტიც მოამზადოთ.

სამეფო შარლოტა

ბისკვიტის პროდუქტები

рецепт королевской шарлотки

მათ შორის ვაშლი არ არის. მაგრამ ბევრი სხვა გემრიელი და დელიკატური პროდუქტია. არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ სამეფო შარლოტის რეცეპტი რეალობაში უნდა იქნას შედგენილი მხოლოდ მაღალი ხარისხის და ახალი ინგრედიენტებისგან. აი, რა გვჭირდება:

კვერცხი – 4 ცალი;

ფქვილი – 1 ჭიქა;

შაქარი – 1 ჭიქა;

ვაშლის ჯემი ან სხვა ჯემი – 250-400 გრამი;

სოდა – ჩაის კოვზი;

მარილი.

როგორ მოვამზადოთ ცომი

ცილები და ერთი ჭიქა შაქრის მესამედი, ათქვიფეთ, სანამ ბეზეს არ მიიღებთ. გულები ოდნავ ათქვიფეთ ცალკე  მარილთან ერთად. ცილაში დაამატეთ გულის ნაზავი. დაამატეთ სოდა და ფქვილი. კარგად ავურიოთ.  ვასხამთ ცხიმწასმულ საცხობ ქაღალდზე. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. მას შემდეგ, რაც ცომი საცხობ ფირფიტაზე დაასხით, მოათავსეთ ღუმელში.  ტორტი გამოცხობის დრო – 10 წუთი.

ჩვენ მივიღებთ ოქროს ბაზას რულეტისთვის. წაუსვით ცხელს ვაშლის ჯემი და მჭიდროდ გადაახვიეთ.  ჩვენ ვაციებთ რულეტს და შემდეგ გავყობთ თანაბარ ნაჭრებად. გამოვა დაახლოებით 16-18 ცალი.

სამეფო შარლოტის ფორმირება ხაჭოთი და ვაშლით

королевская шарлотка

ინგრედიენტების სია:

უცხიმო არაჟანი – 500 გრამი;

ხაჭო – 250 გრამი;

შაქარი – 300-450 გრამი;

ნაღების კრემი – 200 მილილიტრი;

ჟელატინი – პაკეტი.

სამეფო შარლოტის დეკორებისთვის: ვაშლი; სიროფი შაქრისა და წყლისგან (1: 1).

პროცესის აღწერა

яблоки для декора

დალბეთ ჟელატინი მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით, დაამატეთ მცირე რაოდენობით შაქარი (2-3 სუფრის კოვზი)  და გაზქურაზე დადგით. როდესაც ყველა ინგრედიენტი გაიხსნება  აურიეთ, გადმოდგით და გააციეთ.

ათქვიფეთ ხაჭო, არაჟანი, შაქარი (ყველაფერი რაც დარჩა), ნაღები ერთ თასში ათქვიფეთ. უკეთესია გამოიყენოთ მიქსერი.

ავიღოთ შესაფერისი ჭურჭელი, გვერდებზე და ფსკერზე წავუსვათ ცხიმი.

მჭიდროდ ჩავაწყოთ რულეტის ნაჭრები, დავასხათ ხაჭო-არაჟნის მასა, დატოვეთ თასი მაცივარში მინიმუმ საათნახევრის განმავლობაში. ამ პერიოდის განმავლობაში, შიგნით მიღებული მასა გამკვრივდება და მკვრივ ჟელედ გადაიქცევა.

ჩვენ ვამზადებთ დეკორს, სანამ შარლოტა იყინება. ვაშლს ვასუფთავებთ, დავჭრათ იგი თხელ ნაჭრებად. ჩვენ სიროფს ვხარშავთ წყლისა და შაქრისგან და ვაშლს ვყრით მასში. ნაჭრები მოხარშეთ სანამ გახდება გამჭვირვალე. გამორთეთ ღუმელი. გააციეთ. არ გგადახარშოთ. ჩვენ გვჭირდება გამჭვირვალე ვაშლი დეკორაციისთვის. მაცივრიდან შარლოტა გამოიღეთ.  თეფშზე გადმოიღეთ, დაასხით მოხარშული ვაშლისგან მოხარშული სიროფი და დაალაგეთ ზემოდან ვაშლი.

 

სამეფო შარლოტას მარტივი რეცეპტი

королевская шарлотка с творогом

ყველას არ შეუძლია და სურვილი აქვს, რომ ასეთი ტკბილი რულეტები გამოცხოს. ამ შემთხვევაში, არსებობს დაჩქარებული დესერტის რეცეპტი.

კომპონენტები შარლოტისთვის:

მზა რულეტი – 2 ცალი;

ხაჭო – 2 პაკეტი;

არაჟანი – 250-400 გრამი;

შაქარი – 1 ჭიქა;

წყალი – 0,5 ჭიქა;

ჟელატინი – 1.5 სუფრის კოვზი;

ვაშლი – 1 ცალი.

გაათბეთ შემდეგი ნარევი ძალიან დაბალ ცეცხლზე შესაფერის კონტეინერში: წყალი, შაქარი (1 სუფრის კოვზი) და ჟელატინი.

შეურიეთ ხაჭო, არაჟანი, შაქარი და ნაღები მიქსერით. პროცესის შეჩერების გარეშე, ჩვენ ვამატებთ ცხელ ჟელატინს.

ღრმა თასში ჩავაწყოთ რულეტი და დავასხათ ათქვეფილი მასა.

მომზადებული დესერტი მაცივარში შევდგათ. ორი საათის შემდეგ, სამეფო შარლოტა გაცივდება. ის მზადაა საჭმელად. მაცივრიდან თასი გამოვიღოთ და ბრტყელ თეფშზე გადავიღოთ. პროდუქტის ზედაპირი, თუ სასურველია, დაამშვენეთ ვაშლით. ის შეიძლება იყოს გახეხილი ან გამომცხვარი ღუმელში და შემდეგ, დაჭრილი ნაჭრებად.

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*