ჰაეროვანი სამბუკი ვაშლისგან: ის გახსენებთ გემოვნებით ზეფირს, მაგრამ კიდევ უფრო დელიკატური და სურნელოვანია!


სამბუკი ვაშლისგან – რეცეპტის შესახებ შეიძლება გამოვიყენოთ ფრაზა: ყველაფერი გემრიელი მარტივია! ის უკვე მოეწონა ბევრ კულინარიის სპეციალისტს. შესაძლებელია, რომ თქვენს არსენალში კიდევ ერთი მსუბუქი ტკბილი კერძი გამოჩნდეს. გარდა ამისა, ის დაბალკალორიულია. მაგრამ ამის მიუხედავად, ჩვენ ზედმეტად არ გირჩევთ მის ჩართვას რაციონში, რადგან დესერტი მდიდარია სწრაფი ნახშირწყლებით.

სამბუკის დამზადება შესაძლებელია ნებისმიერი სახის ვაშლისგან, როგორც ტკბილი, ისე მჟავე. შაქარი ასევე დაემატა გემოვნებით, შეგიძლიათ შეამციროთ მისი რაოდენობა ან გაზარდოთ იგი, დაამატოთ ვანილის შაქარი ან ამის გარეშე გააკეთოთ. შეარჩიეთ საკუთარი დეკორაცია: მიზანშეწონილი იქნება დესერტის გაფორმება დარიჩინთან ერთად ან მის ზედაპირზე პიტნის ფოთლები დადეთ. სამბუკის გემო ოდნავ წააგავს ზეფირს, მაგრამ ის კიდევ უფრო დელიკატური და სურნელოვანია.

სამბუკი ვაშლისგან

ინგრედიენტები

ვაშლი 200 გრ

კვერცხის ცილა 1 ცალი.

შაქარი 100 გრ

ჟელატინი 8 გ

წყალი 60–80 მლ

მომზადება

ვაშლი დავჭრათ 2 ან 4 ნაწილად, მოვაცალოთ გული, მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე და გამოვაცხოთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში (ამ მიზნით ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიკროტალღური). ვაშლი უნდა იყოს რბილი. თუ კანიანად გამოაცხობთ, შემდეგ მოაცალეთ.

Самбук из яблок

სანამ ვაშლი გამოცხვება, დაასხით ჟელატინს ცივი წყალი. მზა ვაშლი გახეხეთ საცერის მეშვეობით.

Самбук из яблок

როდესაც ჟელატინი გაფუვდება, გაათბეთ წყლის აბაზანაზე, მაგრამ არ დაუშვათ ადუღება (შეგიძლიათ მიკროტალღურში გააკეთოთ). გაცივებულ ვაშლისპიურეს დაუმატეთ კვერცხის ცილა და შაქარი. ათქვიფეთ ეს ყველაფერი მიქსერით 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღება გათეთრებული ერთგვაროვანი მასა.

Самбук из яблок

შემდეგ დაასხით ჟელატინი წვრილი ნაკადით. ისევ ათქვიფეთ. მიღებული მასა მოათავსეთ თასში, გადაიტანეთ მაცივარში და დააყოვნეთ, რომ გამაგრდეს.

როგორც ხედავთ, ყველაფერი საკმაოდ მარტივი და სწრაფია!

თქვენ რა მსუბუქი დესერტები იცით? გთხოვთ, კომენტარებში გვითხარით.

ვიმედოვნებთ, რომ თქვენ არ გაუშვებთ შანსს, გაუზიაროთ საინტერესო რეცეპტები თქვენს მეგობრებს.

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*