გვიხსნის დაღლილობისაგან, გვიცავს გრიპისგან, ციროზისგან. ეს არის ვიტამინების შემნახველი ბანკი.

როგორ მოვხარშოთ სწორად ასკილი

ერთი ასკილის ბუჩქი სეზონზე გარდა სურნელოვანი ყვავილისა, გვაძლევს 1-2 კგ. ნაყოფს. მაგალითად, ვიტამინი C არის 10 ჯერ მეტი ვიდრე სმაროდინაში, და 40 – ვიდრე ლიმონში! და ეს პროდუქტები ითვლება ლიდერებად ასკორბინის მჟავების შემცველობით.

как правильно заварить шиповник

ასკილის ჩაი დაგეხმარებათ სწრაფად გადალახოთ გრიპი, გაუმკლავდეთ გაციებას, ჰაიმორიტს. ნაყოფის ჩაის მიღება გულ-სისხლძარღვთა სისტემას აძლიერებს, ამიტომ რეგულარულად გამოიყენება ჰიპერტენზიულ პაციენტებში.

польза шиповника

ასკილის ჩაი ამშვიდებს ნერვებს, ხელს უწყობს ნორმალურ ძილს, აწესრიგებს კუჭ-ნაწლავს. მისი ნაყენი კურნავს სტომატიტს, ღრძილებიდან სისხლდენას, ყელის ტკივილს.

ძლიერი ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტის გამო, ნაყენი გამოიყენება ჰეპატიტისა და ციროზისთვისაც კი.

чай из шиповника для печени

ძველ დროში ასკილს ასმევდნენ მძიმე ავადმყოფებს და მშობიარეებს. ვიტამინების სიუხვის გამო მდიდარია მისი სასარგებლო თვისებებიც. შეიცავს პექტინს, ღირებულ ეთერზეთებს და ტანინებს.

польза чая из шиповника

მისგან მთელი სიმდიდრე რომ მოვიღოთ, საკმარისი არ არის მხოლოდ მდურარე წყლით შევსება, როგორც ამას ნებისმიერი ჩაის მომზადებისას ვაკეთებთ. თუ სწორად მოვამზადებთ ასკილის ჩაის, მისი სასარგებლო თვისებები მთლიანად შენარჩუნდება.

სანამ ჩაის მოადუღებთ, ახალი მოკრეფილი ასკილისგან გამოიღეთ თესლი, ისინი აღიზიანებენ საყლაპავის და კუჭის კედლებს. გარდა ამისა, ასეთი კენკრის ჩაი უფრო არომატული იქნება. კარგია თუ ასკილს ასეთი სახით გავაშრობთ შესანახად. გაწურეთ ფინჯანში მარლის მეშვეობით და მიირთვით.

шиповник в термосе

ასკილის ჩაი თერმოსში

ჩაყარეთ ასკილის ნედლი ან ხმელი ნაყოფი თერმოსში, დაასხით მდუღარე წყალი თანაფარდობით 1:10. დააფარეთ და დატოვეთ 4 საათი ან მთელი ღამით.

ასკილის ჩაი წყლის აბაზანაზე
2 ს/კ. ასკილის ნაყოფი, ჩაყარეთ კონტეინერში და დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი. მოათავსეთ თავდახურული წყლის აბაზანაზე 15-20 წუთის განმავლობაში. გადმოიღეთ  და გააჩერეთ კიდევ 40 წუთი, შემდეგ მიირთვით.

шиповник на водяной бане

პროფილაქტიკის მიზნით ჭამადე 30 წუთით ადრე ან 1 საათის შემდეგ მიირთვით ასკილის ჩაი, ეს აუმჯობესებს იმუნიტეტს. დღეში შეიძლება 3 ჭიქა ჩაის დალევა.

ასკილის ნაყენის დალევის შემდეგ პირი გამოივლეთ სუფთა წყლით. მასში ასკორბინის მჟავას მაღალი შემცველობის გამო შეიძლება დაზიანდეს კბილის მინანქარი.

ასკილის ჩაი ბავშვებში შეიძლება, მხოლოდ ორჯერ შეამცირეთ კონცენტრაცია, გემოვნებისთვის დაამატეთ თაფლი. გაციების დროს კარგია ასკილის ნაყენი პიტნით, გვირილით და ცერეცოთი.

шиповниковый чай

ასკილის ჩაი უკუნაჩვენებია გასტრიტის დროს, ასევე თრომბოფლებიტის, ენდოკარდიტის დროს.

 

как правильно заварить шиповник

რამდენიმე ადამიანმა იცის,  რომ ვარდის სასმელების დახმარებით შეგიძლიათ წონაში დაკლება. ეს ჩაი 10 ჯერ უკეთესია, ვიდრე ყავა, დილით აფხიზლებს და საღამოს ასვენებს ორგანიზმს. წონაში კლება,  გაძლიერებული იმუნიტეტი – აი ეს არის ყველას სურვილი!

დარჩით ჯანმრთელი და მოხდენილი. იმედი გვაქვს მოგეწონათ სტატია და მეგობრებსაც გაუზიარებთ!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*